In 2007 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, omdat ik niet geholpen kon worden bij de dierenwinkels in mijn buurt. Ik wilde wat anders voor mijn dieren, niet het standaard voer wat overal te koop was, maar voeding wat een betekenis heeft voor het welzijn van een dier. Vanaf dat moment staat het helpen van dieren bij het vinden van de juiste voeding voor mij op de eerste plaats.

In de loop van de tijd ben ik mij blijven ontwikkelen met diverse opleidingen, maar ook door heel veel research, want mijn missie is om een dier optimaal te kunnen helpen. In de loop van de jaren verandert er natuurlijk heel erg veel. In de theorie zijn bepaalde dingen heel erg belangrijk, maar ik wilde het dier meer zelf laten spreken en de keuzes laten maken. Hierop heb ik besloten om mij meer hierin te gaan verdiepen. Voor mij een grote stap, want dierencommunicatie was een vaag gebied. Toen ik 16 was lachte ik mensen die dit deden hierom zelfs uit.

Inzicht

Door het overlijden van mijn paard, kwam ik er achter dat er veel meer is tussen hemel en aarde. Wat een mooie inzichten kreeg ik toen. Mijn hart ging spreken begon meer te voelen. Mijn enthousiasme werd steeds groter. Toch was dit nog te vroeg om mij hier volledig op toe te gaan leggen. De basis was er, maar ik moest meer gaan leren voelen en mijn hart te gaan leren volgen. Ik ging wel steeds meer met dit werk doen, maar het voelde veilig om mijn dierenwinkel er als vangnet naast te houden. Nu in 2024 voelt het goed om volledig voor mijn werk als helper te gaan. Ik wil jou als diereneigenaar graag mee nemen in deze reis. Meer bewustwording creëren om te gaan voelen wat jouw dier wil, maar ook jou helpen bij de reis om te ontdekken wat het beste is voor jouw dier.

Het perfecte plaatje?

Ik geloof dat we deze reis alleen samen kunnen maken, met jou en jouw dier. Daarom is de klik zo belangrijk om jullie optimaal te kunnen begeleiden. Heel soms kies ik er dan ook voor om jullie door te sturen naar een collega. Ik werk volledig vanuit het hart en als die match er niet is, kan ik jullie ook niet voldoende helpen. Ik zal hier altijd heel eerlijk over zijn. Ik weet dat we niet altijd het perfecte plaatje kunnen krijgen, maar ik wil met jullie als team samenwerken om zo dicht mogelijk bij het perfecte plaatje te komen. Ik oordeel niet over de keuzes die in het verleden of de toekomst gemaakt worden. Ik probeer jou vooral een inzicht te geven in de keuzes die gemaakt kunnen worden, zodat je een betere keuze kunt maken als dat wenselijk is.

Zie jij ook de bomen niet meer door het bos?

Mijn ervaring is dat het soms lastig is om uit te vinden, wat er met je dier aan de hand is. Dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt al zoveel gedaan, maar jouw dier lijkt niet fit te zijn. Naar wie ga je toe? Wie kan jou nog helpen? Ik wil samen met jou gaan kijken wat voor jouw dier het beste is. En hoe dieper het probleem, hoe leuker ik de uitdaging vind.  Wanneer jij je hopeloos voelt en niet meer weet hoe jij jouw dier kunt helpen, neem dan contact met me op. Ik ga dan mijn uiterste best doen, om jullie weer de goede weg in te laten slaan. Ook een dier wat nog wel fit is, is leuk om te begeleiden, want je wil uiteindelijk toch het beste voor je dier.

Wie ben ik

Door mijn enthousiasme vergeet ik helemaal om mij even voor te stellen! Ik ben Carolien van Santen ,geboren in 1985. Ik ben altijd al met dieren in de weer geweest. Ik woon samen met mijn geweldig lieve hond Bokal en mijn 2 konijntjes. Om mijn helpinstinct nog meer te kunnen inzetten, speur ik samen met Bokal naar vermiste dieren of mensen, vooral naar honden. Ook mijn hond heeft namelijk ditzelfde gevoel, het gevoel van willen helpen, hier krijgen wij beide heel erg veel energie van.

Wil je nog meer over mij weten, kun je ook nog bij de andere kopjes kijken. Een ontroerend verhaal over mijn overleden paard en de weg die wij samen hebben gevolgd. Ook mijn diploma’s zijn op de site te vinden.

Ga jij mee op reis met mij om jouw dier te helpen?