Gezondheidscheck

Bij de gezondheidscheck ga ik op een holistische manier naar jouw dier kijken. Dit wil zeggen dat ik naar het totaalbeeld van jouw dier ga kijken. Ik neem hierin de 3 lagen van het dier mee, dit zijn de emotionele laag, de energetische laag en de fysieke laag van het dier. Via de gezondheidscheck ga ik specifiek kijken naar het welzijn van jouw dier en wat jouw dier aangeeft.

Een gezondheidscheck is heel waardevol bij chronische klachten en aandoeningen waar geen duidelijke diagnose bij te stellen is. Denk hierbij aan:

  • Chronische pijnklachten
  • Interne problemen
  • Chronische diarree
  • Darmklachten
  • Een futloos dier
  • Gedragsproblemen
  • Luchtwegproblemen
  • Epilepsie
  • Ataxie
  • Allergieën
  • Huidaandoeningen
  • Regelmatig overgeven
  • Regelmatig koliek
  • Ziekte van Lyme
  • Diverse vage aandoeningen

Ook voor preventieve zorg of als reguliere check up kan de gezondheidscheck zeer waardevol zijn. Want het is toch ook fijn om problemen voor te zijn?

De gezondheidscheck betekent echter niet dat er geen reguliere zorg meer nodig is. Soms is het verstandig eerst je reguliere arts te raadplegen. Dit geldt zeker bij ernstige, acute klachten. Ook als ik tijdens het consult het nodig acht dat er reguliere medische zorg nodig is, zal ik je doorverwijzen naar collega’s. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het maken röntgenfoto’s, echografieën, bloedonderzoek, fysiotherapie, osteopathie of een bezoek aan een tandarts.

 Bij de gezondheidscheck ga ik dieper op zoek naar het probleem. Als voorbeeld nemen we een dier dat veel jeuk heeft.  Vanuit het “normale’ oogpunt ga je de jeuk aanpakken. Bij de gezondheidscheck ga ik uitzoeken waar de jeuk vandaan komt. Ligt dit bijvoorbeeld aan de voeding of is er een disbalans in de darmen of in de hormoonhuishouding. De gezondheidscheck biedt geen snelle kant en klaar oplossing, maar wel een duurzame kijk op het dier. Om deze reden adviseer ik dan ook om gelijk de herhalingscheck mee te bestellen. Op deze manier krijg je niet 6 weken begeleiding, maar 12- 16 weken begeleiding.

Wat is de tijdsinvestering van een gezondheidscheck?

Ik houd rekening met 1,5 tot 2 uur voor de meting, een half uur voorbereiding en afsluiting. Daarnaast reken ik een uur voor het telefonisch consult met jou om alles te bespreken. Dit houdt in dat ik met een gemiddelde meting 3,5 uur bezig ben. Over het algemeen zie ik dat ik met een herhalingscheck ongeveer een uur aan het meten ben, een half uur voorbereiding en afsluiting en 3 kwartier voor het telefonische consult.

Hoe gaat de gezondheidscheck in zijn werk?

Nadat je de gezondheidscheck besteld hebt, krijg je zo snel mogelijk een bericht via WhatsApp met de informatie die ik van jou nodig heb. Dit zijn voornamelijk recente foto’s van jouw dier, de voeding en alles wat hij of zij binnen krijgt aan water en supplementen. Daarnaast vraag ik om een paar gegevens van jouw dier. Ik wil van te voren zo min mogelijk over jouw dier weten, zodat ik bij de eerste meting zo er blanco mogelijk inga.

 Als ik de foto’s en gegevens ontvangen heb, plan ik jouw dier binnen een week in, mocht dit anders zijn laat ik je dit weten. Wanneer ik de meting doe, laat ik vooraf niet weten, want ik wil dit op een moment doen dat jouw dier hier klaar voor is en ik mij sterk genoeg voel voor een meting. De meting vraagt namelijk energie van mij en wil ik dus doen als het ook voor mij goed voelt.

De meting gaat volledig via de foto. Ik heb jou als eigenaar hier tijdens de meting niet voor nodig.

Hoe gaat de meting zelf in zijn werk?

Met de meting werk ik met een connectiesensor. Deze wordt in de praktijk veel gebruikt om voeding en of supplementen te testen om te kijken welke het meest geschikt is voor het dier. Daarnaast kun je energetische verstoringen, emotionele blokkades en pijnpunten lokaliseren en eventueel energetisch behandelen. Het is ook mogelijk om mijn bevindingen te delen met jouw specialist als deze hiervoor open staat.

Ik begin met het meten van de buitenste laag of te wel de persoonlijke laag. Deze laag is te vinden buiten het lichaam. In deze laag bevinden zich o.a. emoties, trauma’s en de chakra’s.

Vervolgens ga ik door naar de middelste laag of te wel de energetische laag. Ook deze laag bevindt zich buiten het lichaam.

Als laatste meet ik de binnenste laag of te wel de fysieke laag. Hiervoor hebben we een aantal mooie overzichten die ik afga om te kijken waar eventuele problemen kunnen zitten. Denk aan de spieren, gewrichten, organen enz.  Als het dier aangeeft last te hebben van allergieën of intoleranties, meet ik ook een allergieprotocol door.

Als ik alle 3 de lagen heb door gemeten, ga ik eerst de voeding en supplementen doormeten die je op de foto hebt gezet. Is dit goed en is er geen aanvulling nodig, is dit stuk klaar. Geeft het dier aan dat het andere voeding of supplementen wil dan pak ik mijn testsets erbij en ga ik de supplementen doormeten. Eerst meet ik ongeveer 450 losse supplementen door. Daarna meet ik de ruim 150 soorten voedingen door. Vervolgens ga ik terug meten om te kijken welke voeding en of supplementen het meest geschikt zijn voor jouw dier. Ook kijk ik of er een aanvullend onderzoek bij de dierenarts noodzakelijk is . Ook kan ik , indien nodig, doorverwijzen naar een specialist.

Als dit alles gedaan is, maak ik voor mijzelf een totaalbeeld en probeer ik al wat linken te maken over de situatie.

De volgende stap is het telefonisch consult waarin ik alles met jou bespreek en waarin jij je vragen mag stellen  In dit gesprek kun jij aangeven wat de reden was om een gezondheidscheck aan te vragen. Ook het eventuele behandelplan bepreek ik dan met jou. Vanuit hier gaan we samen kijken naar de mogelijkheden

Ik heb bewust gekozen voor het doormeten op afstand, zodat ik het dier op de eigen vertrouwde locatie kan meten, waardoor ik ook de omgevingsfactoren kan mee nemen. Maar ook zodat ik de meting kan doen op het moment dat het dier er voor klaar is. Hierdoor zie ik betere resultaten dan met een meting op locatie. Sommige dieren vinden het ook fijn om even een pauze te houden tijdens de meting.  Doordat ik op afstand meet, is dit geen probleem en kan ik op een later moment weer verder gaan.

Let op het volgende!

Ik ben geen dierenarts en stel om die reden dan ook geen diagnoses. Je krijgt wel een advies voor eventuele supplementen, voeding en of het zeer verstandig is een specialist te bezoeken. Uiteraard vertel ik jou ook welke dingen mij zijn opgevallen tijdens het doormeten. Deze mogen echter nooit als diagnose gezien worden!

Je blijft echter ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van het dier, hiervoor kan ik dan ook niet aansprakelijk worden gesteld. Hiermee ga je automatisch akkoord bij de aanschaf van de gezondheidscheck.

Na de meting vind ik het fijn om op de hoogte gehouden te worden over jouw dier, zodat ik jouw dier zo goed mogelijk kan begeleiden en daarmee ook kan helpen.  Ik heb het motto:  liever een keer te veel contact dan een keer te weinig. Dit zal ik je verder aan de telefoon uitleggen tijdens het bespreken van de bevindingen.

Dit krijg je bij de gezondheidscheck voor € 75,00

  • Een volledige meting van jouw dier
  • Een telefonisch consult
  • Inzicht over de gezondheid en wensen van jouw dier
  • Als het nodig is een uitgewerkt behandelplan
  • Begeleiding van 6 tot 8 weken

Voor de gezondheidscheck met herhaling voor € 100,00 krijg je ook nog

  • Een herhalingsmeting na 6-8 weken waarin ik alle punten nogmaals doorloop
  • Een tweede telefonisch consult
  • Nog meer inzicht over de gezondheid en wensen
  • Een extra periode van 6-8 weken begeleiding

Denk jij nu, dit wil ik!

Ik zou graag meer willen weten over hoe het met mijn dier gaat of wil je graag weten of jouw dier het eens is met de voeding en/ of supplementen die je geeft?